Мекици с мая

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
273
5
05/01/2019
"Не събуждайте децата преди да сте приготвили и последната мекица, защото иначе няма да останат за вас"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 358
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л. равна
  • олио - 2 с.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • типово брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в тава, смесва се със сол, суха мая, олио и наливаме хладка вода.

Разбърква се с вилица добре, после се замесва средно меко тесто.

Покрива се с фолио и оставяме една нощ в хладилника.

Когато втаса, се изважда и разделяме на малки късчета.

Загрява се олио и с намазнени ръце се оформят малки кръгли мекици.

Пържим на умерен огън от двете страни до златисто.

Чудесна закуска за почивните дни.

Пърженото не е много здравословно, но може да си позволите тази вкусотия от време на време.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар