ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кюфтета»Сочни кюфтенца по цариградски

Сочни кюфтенца по цариградски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Сочни кюфтенца по цариградски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
06/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"С питане до Цариград се стига, а със записване на рецепти - всеки ден може да хапвате Сочни кюфтенца по цариградски"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филия стар
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/.2 к.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • брашно - 10 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • За картофеното пюре
  • картофи - 700 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • краве масло - 30 г
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Каймата, за предпочитане смес, за да станат сочни кюфтенцата по цариградски, се слага в купа.

Лукът се нарязва на ситно и се слага в купата заедно с едно яйце. Хлябът се накисва във вода, маха му се кората, изцежда се и се надробява при каймата. Прибавят се подправките и ако е необходимо, малко сол.

Всичко се обърква и се оставя каймата за око час-два в хладилника. После от нея се оформят се кюфтенца с големина на орех, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио до светлокафяво.

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се намачкват с вилица. Добавя се маслото, прясното мляко и сол на вкус.

Сместа се обърква до получаване на гладко картофено пюре.

Кюфтенцата по цариградски се поднасят още топли върху канапе картофено пюре.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: