Прясно зеле с пилешко и билки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
05/01/2019
"Винаги вкусно, винаги актуално - прясно зеле с пилешко и билки "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо240
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1.5 кг прясно
  • пилешки кокали - 500 г от гърдите
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • домати - 1 к.ч. консерва
  • черен пипер - 0, 5 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • нишесте - 1 - 2 ч.л.царевично за сгъстяване
  • мащерка - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясно зеле се нарязва на лентички, пилешко месо се нарязва на средно големи парчета. Зелето се намачква с ръце, поръсено със сол.

Загрява се олио, запържи кокалите за кратко да побелят, сипва се прясно зеле и се задушава за кратко.

Добавят се нарязани ситно домати от консерва, червен пипер и наливаме гореща вода да покрие продуктите.

Прибавя се дафинов лист, черен пипер и сол на вкус. Готви се до готовност.

Ако имате повече течност, може да сгъстите със размито царевично нишесте с малко вода. Оставя се 3-4 минути да ври и готово.

Сервираме пилето със зеле с клонка мащерка и щипка черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар