Селска баница с месо и картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
416
301
15/01/2020
"Тази баница може да си я хапнем и за обяд - има месце и картофи "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 260
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - плешка 1 кг
  • кори - 1 пакет
  • риган - 1 ч.л.
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 5 глави
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно или се мели на свинска кайма.

В 2 с.л. масло се запържва лукът нарязан на полумесец, прибавя се месото и се пържи, докато остане на мазнина. Прибавят се картофите, предварително сварени и нарязани на ситни кубчета. Подправя се със сол, пипер и риган.

Корите за баница се мажат с масло с помощта на четка и се слепват по три.

Върху всяка тройна кора се слага от плънката и се завива на руло. Рулата се слагат в намаслена правоъгълна тава, намазват се с яйце и се пекат на 180 градуса, докато почервенеят.

Тази баница с месо се сервира гореща с изцедено кисело мляко.

Уникална селска баница с месо и картофи.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар