Селска баница с месо и картофи

ИлиянаИлиянаНовак
13/02/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 835
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - плешка 1 кг.
  • кори - 1 пакет
  • риган - 1 ч. л.
  • масло - 6 с. л.
  • лук - 5 глави
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно или се мели на кайма.

В 2 с. л. масло се запържва лукът нарязан на полумесец, прибавя се месото и се пържи, докато остане на мазнина. Прибавят се картофите, предварително сварени и нарязани на ситни кубчета. Подправя се със сол, пипер и риган.

Корите се мажат с масло с помощта на четка и се слепват по три. Върху всяка тройна кора се слага от плънката и се завива на руло. Рулата се слагат в намаслена правоъгълна тава, намазват се с яйце и се пекат на 180° С, докато почервенеят.

Баницата се сервира гореща с изцедено кисело мляко.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар