ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Телешки джолан по русенски

Телешки джолан по русенски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k425
05/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно, а гъбите на ивици и заедно ги задушанаве в сгорещеното масло и част от бульона, в който сме сварили джолана.

Малко по-късно прибавяме граха и нарязания зелен фасул.

Поизстиналия джолан обезкостяваме и нарязваме на дребни парчета. Обелваме картофите и ги сваряваме цели в подсолена вода. От тях приготвяме пюре.

Към задушените зеленчуци прибавяме месото. Поръсваме със смлените орехови ядки и сервираме с картофеното пюре, което сме залели с доматен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: