Супа от маруля

18/02/2019
"Кой да предположи, че от марулята става не само отлична салата, но и разкошна супа "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо976
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме почистените марули във вряща подсолена вода, след една минута ги изваждаме върху цедка да изстинат.

Нарязваме ги на ивички и изпържваме в 30 г масло.

Прибавяме бешамел, приготвен от останалото масло брашно и 600 мл прясното мляко, сол и щипка захар, и варим на тих огън в захлупен съд.

Като марулята омекне, пресоваме супата, прибавяме останалото мляко и притопляме.

Непосредствено преди поднасяне прибавяме ситно нарязания магданоз и изпържваме хапки бял хляб. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар