Мешана туршия за диабетици

04/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо973
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме камбите от дръжките и семето и нарязваме на парчета. Накъсваме карфиола на розички.

Морковите нарязваме на колелца, а зелето на ивици.

Главата на целината нарязваме на кубчета, а листата и дръжките на ситно. В дълбок съд поставяме всички зеленчуци и разбъркваме.

Започваме да пълним бурканите, като притискаме. Във всеки буркан слагаме и оцета, солта, приготвения подсладител за диабетици и аспирините.

Кипваме вода и сипваме внимателно, да се напълнят догоре бурканите. Слагаме капачките, затваряме и обръщаме, като разклащаме така една седмица всеки ден.

Туршията е готова след около месец за консумация. След това тази вкусна царска туршия може да се пренесе на трапезата ви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар