Пачи крак в масло с чесън и копър

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
04/01/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо795
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пачи крак - 1 кг
  • краве масло - 3 супени лъжици
  • олио - 1 супена лъжица
  • черен пипер - 1/4 чаена лъжица
  • бяло вино - 1/2 чаена чаша
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с почистване на гъбите и накъсването на по-големите, а по малките ги пържа цели.

В тиган загрявам маслото и олиото, след което изсипвам подготвените гъби пачи крак, посолявам ги с ½ чаена лъжица сол и виното.

Оставям гъбите да врат на котлона, докато течността изври, а гъбите омекнат. Добавям черния пипер и разбърквам. След това махам тигана от котлона и добавям почистения и ситно нарязан чесън, както и ситно нарязания копър.

Получават се ароматни гъби в масло - чудесно мезе за вино или бира!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар