ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус с грис и тиква за диабетици

Мус с грис и тиква за диабетици

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k9633525
Мус с грис и тиква за диабетици
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
04/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"С грижа за здравето и без компромис с вкуса - мус с грис и тиква за диабетици"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се в подходящ съд прясното мляко с чаена лъжичка стевия. Сипва се на тънка струя пшеничен грис и се разбърква с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Сваляме от котлона. Варена тиква се отцежда и с вилица се намачква на пюре. Сипва се млечният грис в чаши или купички. Отгоре се разпределя по една, две лъжици от тиквеното пюре и поръсваме щедро с канела.

Десертът се сервира охладен. Канелата е бич за диабета, всеки ден може да се употребява, за да регулира кръвната захар. Чуден десерт за диабетици!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: