Класическо Тирамису

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k438
Класическо Тирамису
19/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Бихме хапвали всеки ден Класическо Тирамису, ако има кой да ни го приготвя"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ликьорът се прибавя към кафето и се изчаква течността да се охлади.

В нея се потапят за кратно бишкотите от едната страна, след което половината се подреждат плътно във формата.

В купа се разбиват жълтъците с пудрата захар.

Добавят се маскарпонето, сметаната и всичко се разбива до получаване на фин гладък, стегнат крем, с който се залива бишкотеният пласт.

Върху слоя от крем се реди още един пласт бишкоти, който също се залива с крем.

Тирамисуто се оставя да престои в хладилник за няколко часа. Сервира се поръсена с какао.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: