Класическо Тирамису

19/02/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак322
  • Приготвяне25 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ликьорът се прибавя към кафето и се изчаква течността да се охлади.

В нея се потапят за кратно бишкотите от едната страна, след което половината се подреждат плътно във формата.

В купа се разбиват жълтъците с пудрата захар.

Добавят се маскарпонето, сметаната и всичко се разбива до получаване на фин гладък, стегнат крем, с който се залива бишкотеният пласт.

Върху слоя от крем се реди още един пласт бишкоти, който също се залива с крем.

Тирамисуто се оставя да престои в хладилник за няколко часа. Сервира се поръсена с какао.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар