Хлебчета със зехтин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
448
375
06/09/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 667
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се пресяват брашното и солта и се прави кладенче в центъра.

Маята се разтваря във водата и заедно със зехтина се слага в кладенчето и се обърква на тесто.

Тестото се изсипва върху набрашнена повърхност и се меси 8-10 мин., докато престане да лепне и стане гладко и еластично. Тестото се слага в намаслен съд да втаса 1 час на топло, докато удвои обема си.

След като втаса, тестото отново се премесва, разделя се на 12 парчета, които се оформят по желание.

Хлебчетата се намазват със зехтин и се оставят да втасат върху намаслена тава за 20-30 мин. Пекат се на 200° С, докато порозовеят.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
olala
olala
28.03.2013 14:38
сол 2 чаени чаши???? може би 2 чаени лъжички имахте предвид?
0
0