Селска манджа с наденица

АнабелАнабелНовак281
03/01/2019
"Дали защото е по селски или от наденицата - но се получи апетитна манджа, та дрънка "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 778
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвената варена наденица се нарязва на колелца, слага се в дълбок тиган и се изпържва в загрята мазнина. Изважда се от тигана и на нейно място се слагат лукът и чушката, нарязани на едро.

Разбъркват се два-три пъти, след което се прибавят почистените гъби, нарязани на филийки. Налива се съвсем малко вода и зеленчуците се оставят да се задушат.

След като омекнат, се прибавят червеният пипер, царевичното брашно и доматите. Манджата се разбърква, налива се топла вода и се оставя да се готви още 10-15 минути.

За да се убие киселинността на доматите, се прибавя малко захар. Аз я замених с лъжичка сладко от люти чушки, за да придобие ястието и леко пикантен вкус. Накрая се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар