ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с пармезан

Ризото с пармезан

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k468
Ризото с пармезан
23/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата с кубчето бульон. Нарязваме чушката на малки парченца.

Запържваме ситно нарязания лук в маслото до златисто. Добавяме ориза и виното. Засилваме малко огъня, докато виното се изпари.

Сипваме 2 черпака от бульона и нарязаната чушка. Бъркаме с дървена лъжица. Варим, докато течността се изпари.

Добавяме още 2 черпака бульон и така, докато оризът поеме всичкия бульон. Посоляваме и слагаме черен пипер на вкус.

В края на варенето добавяме едро настъргания пармезан към ризотото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: