ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тънки блатове за торта

Тънки блатове за торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Тънки блатове за торта
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
31/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Направете страхотна торта с тънки блатове по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме яйцето и захарта, като разбиваме с телена бъркалка.

Меда, содата, прясното мляко и разтопеното и охладено масло ги добавяме към яйчената смес.

Цялата смес поставяме на умерено силен огън, като разбъркваме периодично, докато сместа се загрее.

Когато е готова сместа, тя трябва да стане с карамелен цвят, сваляме от огъня и оставяме на страна.

На пресятото брашно правим кладенче, в което изсипваме сместа от тенджерата.

Бъркаме с дървена лъжица, а когато се оформи тесто, прехвърляме върху плот, поръсен с брашно и месим отново до готовност.

По желание си разделяме тестото на няколко части и оформяме тънки блатове.

Печем блатовете във фурната, но внимаваме да не ги изгорим.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: