ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско филе с гъбен сос на тиган

Свинско филе с гъбен сос на тиган

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k6565
Свинско филе с гъбен сос на тиган
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
29/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско филе - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • олио
  • гъби - 1 буркан от 200 г
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 400 мл или зеленчуков бульон
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско филе се поръсва със сол, черен пипер, риган и олио. Оставя се за 1 час да поеме аромата на подправките и печем на загрят грил тиган да готовност.

Охладеното месо се нарязва на филии, дебели по 1 -1. 5 см.

В тиган се загрява масло и олио, сипва се две лъжици брашно и бъркаме до златисто.

Налива се прясно мляко и половина бульон или вода, разбърква се с тел на каша и оставяме на тих огън да заври.

Ако е гъсто се разрежда с още вода или бульон. Овкусете със сол на вкус, 2 с.л. лимонов сок и се разбърква.

Прибавят се консервирани гъби и месото, готви се за кратко и готово.

Сервираме порция поръсена с черен пипер и резен лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: