Агнешки сарми с лозови листа

02/01/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене145 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука изчистваме, измиваме и нарязваме на ситно, след което го изпържваме в мазнината и го смесваме с накълцаното на ситно агнешко месо. Добавяме ориза, 100 мл вода, ситно нарязаните копър, джоджен, магданоз, поръсваме с черен и червен пипер и разбъркваме добре сместа.

Ако лозовите листа са пресни, попарваме ги с вряла вода и във всяко листо слагаме по малко от приготвената смес.

Завиваме сармичките и ги редим плътно на редове. Заливаме с 1 ½ ч.ч. топла вода и малко мазнина и ги варим на тих огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар