Агнешки сарми с лозови листа

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
02/01/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене145 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Лука изчистваме, измиваме и нарязваме на ситно, след което го изпържваме в мазнината и го смесваме с накълцаното на ситно агнешко месо. Добавяме ориза, 100 мл вода, ситно нарязаните копър, джоджен, магданоз, поръсваме с черен и червен пипер и разбъркваме добре сместа.

Ако лозовите листа са пресни, попарваме ги с вряла вода и във всяко листо слагаме по малко от приготвената смес.

Завиваме сармичките и ги редим плътно на редове. Заливаме с 1 ½ ч.ч. топла вода и малко мазнина и ги варим на тих огън.

Професионален трион за рязане на месо 40cm
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален трион за рязане на месо 40cm
47.80 лв.
Виж ››

Ако обичате месни ястия, вероятно често приготвяте такива у дома. Още по-лесно ще ви е с професионален нож за рязане не месо. Остър, удобен за употреба, практичен. С нож за месо в ръка готвенето е фасулска работа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар