ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от домашен петел

Яхния от домашен петел

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
201
03/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното масло. Когато омекне, добавяме доматеното пюре и нарязания на порции петел. Всичко задушаваме заедно с лука.

Тогава наливаме 2 к.ч. топла вода и оставяме яхнията да ври на тих огън до омекване на месото. Когато продуктите се сготвят, добавяме консервиран грах. Посоляваме на вкус.

Не слагаме други подправки, освен черен пипер. Преди да свалим ястието от огъня, прибавяме размито препечено брашно, за да се сгъсти сосът.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: