Коледни звезди с глазура

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
05/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 250 г
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • лимонтузу - ¾ ч.л.
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтриваме брашното с врялото масло на трохи. Прибавяме пудрата захар, канелата, лимонтузуто разтворено в 1 с.л вода и содата.

Измесваме тесто, разстиламе го на дебела кора и изрязваме звезди. Печем ги в намаслена тавичка.

Изстиналите сладки украсяваме с бяла глазура, приготвени от разбития белтък на сняг, към който прибавяме малко по малко пудрата захар.

Глазурата не бива да бъде по-дебела от 1 см.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: