Пържена херинга по японски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
02/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо821
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • херинга - 4 бр. големи
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • За маринатата
  • вино - 8 с.л.
  • сос - 8 ч.л.
  • За соса
  • соев сос - 8 ч.л.
  • оцет - 4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибaта.

Смесваме виното и соевия сос. С тях приготвяме марината за риба.

Поливаме рибите и ги оставяме да се мариноват 30 минути, като ги обръщаме 2-3 пъти. Междувременно смесваме добре съставките за соса, докато захарта се разтопи.

Овалваме рибите в брашното. Загряваме олиото и пържим херингата по 3 минути от всяка страна до златисто. Преди да сервираме пържената риба, я поливаме със соса.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар