Новогодишна баклава на ромбоиди

28/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо387
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява сиропът в купа за 5 минути и оставяме да се охлади, като се добавя лимонов сок и ванилия.

Смесват се продуктите за плънката, като се разбъркват добре.

В тава, с размер 28 см, намазана с олио, се поставят две-три кори, като между тях се намазва със смес от масло и олио.

Върху третата кора се поръсва малка част от плънката. Отново се нареждат кори, мазнина, плънка и така докато свършат корите.

С нож се правят два разреза на кръст. После всеки получен триъгълник се нарязва на ромбоиди. Залива се с останалита мазнина и печем баклавата на 170 градуса до златисто около 30-35 минути.

Изважда се и заливаме с охладен сироп. Оставете за една нощ да попие сиропа, става сочна и вкусна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар