Пълнен заек с кайма и ориз в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
27/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 528
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ориза с заедно с каймата, като добавяме черния пипер, червения пипер, солта, малко кимион и гъбите. Измиваме си добре заека и го подсушаваме.

Когато плънката стане готова оставяме малко да изстине и започваме да пълним изчистения вече заек.

Заека не го пълним много, а оставяме да има малко място, защото след като се надуе оризът, ще се запълне самото коремче.

Зашиваме корема или с помощта на клечки за зъби закрепваме двете страни, така че оризът да не излезе.

Намазваме го с разтопеното масло и червения пипер.

В гювеч, който предварително сме намазнили, поставяме заека. Изсипваме 1 ч.ч. вода и поставяме във фурната.

Ако ви остане от плънката можете да поставите в гювеча.

Оставяме да се пече на 160-180 градуса за около 4-5 часа. Поднасяме пълнения заек с гарнитура по избор.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар