Пълнен заек с кайма и ориз в гювеч

27/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене240 мин.
  • Общо270 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ориза с заедно с каймата, като добавяме черния пипер, червения пипер, солта, малко кимион и гъбите. Измиваме си добре заека и го подсушаваме.

Когато плънката стане готова оставяме малко да изстине и започваме да пълним изчистения вече заек.

Заека не го пълним много, а оставяме да има малко място, защото след като се надуе оризът, ще се запълне самото коремче.

Зашиваме корема или с помощта на клечки за зъби закрепваме двете страни, така че оризът да не излезе.

Намазваме го с разтопеното масло и червения пипер.

В гювеч, който предварително сме намазнили, поставяме заека. Изсипваме 1 ч.ч. вода и поставяме във фурната.

Ако ви остане от плънката можете да поставите в гювеча.

Оставяме да се пече на 160-180 градуса за около 4-5 часа. Поднасяме пълнения заек с гарнитура по избор.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар