ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени Питки»Содена питка с розмарин

Содена питка с розмарин

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5205
Содена питка с розмарин
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
27/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Коронясваме царицата на семплите ястия - содена питка с розмарин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тава и в средата му се сипва хладка вода , сол , олио, захар и угасена сода в оцета да шупне.

Разбъркват се всички продукти добре, за да се получи гъста каша, сипват се нарязан на ситно розмарин и накрая се замесва тесто.

Покрива се с кърпа и оставяме да почива тестото за 15 минути. Поставя се в тава оформената содена питка, отгоре се намазва с олио и поръсваме сусам.

Фурната е загрята на 180 градуса. Печем содената питка за 30-40 минути до зачервяване. Сервира се топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: