Фасул в гювечета по шопски

Янка ГорановаЯнка ГорановаНовак
02/01/2019
"И да не забравите за лютата чушка, че какво гювече по шопски е без люта чушка "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 141
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Заливаме почистения и измит фасул със студена вода и го сваряваме на умерен огън.

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в олиото до омекване, след което поръсваме с червения пипер, прибавяме 1 ситно нарязан домат и лютите чушлета, нарязани на парченца. Всичко задушаваме леко.

Сварените зърна фасул разпределяме в пръстени гювечета. Върху него слагаме по малко от задушената смес.

Отгоре подреждаме кръгчета домати, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и сипваме по 2–3 с.л. от водата, в която е врял фасулът. Посоляваме и запичаме боба във фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар