Вкусни меденки с пълнеж

25/12/2018
Анабел
отАнабелНовак253
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ дълбок съд се смесват яйцата, медът, захарта, олиото, канелата, содата и накрая пресятото брашно. Замесва се се меко тесто за меденки. Ако е необходимо, се добавя още брашно.

От тестото се офорюят топчета, не по-големи от орех, и се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато покафенеят. Още топли се издълбават.

Плънката се приготвя, като се смесят издълбаните трохи, омекналото масло, пудрата захар и прясното мляко. Млякото се прибавя на няколко пъти, за да не стане сместа прекалено рядка.

Трябва да е като гъста каша. С плънката се запълва издълбаната част от меденките, като едновремено с това и се залепват по две. По желание меденките могат да се декорират с разтопен шоколад.

Хубаво е сладките да поседят един ден преди поднасяне на гости. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар