Пълнени картофи с лук и домати

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
755
93
13/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 12 бр.
  • лук - 5 - 6 глави
  • домати - 2 - 3 бр. (или 1 чаена лъжичка доматено пюре)
  • магданоз - 1 китка
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват за 10 мин в подсолена вода.

Отрязва се единият им връх, а откъм другия се издълбават внимателно, без да се изтъняват прекалено стените им.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 4 супени лъжици растително масло до светло-жълт цвят.

Добавят се доматите, обелени и ситно нарязани, посоляват се, прибавя се парченце дафинов лист и се задушават десетина минути.

Плънката се отстранява от огъня, наръсва се с нарязания магданоз, стрит черен пипер и стрит чесън, разбърква се и се разпределя в подготвените картофи.

Нареждат се в намазана с мазнина тавичка, а около тях се слагат издълбаната част от картофите и остатъкът от плънката.

Наръсва се растително масло.

Отстрани се долива 1 чаена чаша гореща вода, подсолена с щипка сол.

Ястието се пече 25-30 минути в умерено загрята фурна.

Пълнените картофи се поднасят със салата от домати или кисели краставички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар