Пълнени картофи с гъби

25/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене130 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се варят 10 мин в подсолена вода.

Като изстинат, от едната страна се отрязва върхът им, за да стоят устойчиви, а от другата се издълбават внимателно, без да се отъняват много стените им.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в кравето масло. Прибавят се гъбите, нарязани на дребни парчета, и се задушават с щипка сол до омекване.

Наръсва се черен пипер и се прибавя доматеното пюре, размито в 1 супена лъжица вода.

Плънката се разпределя в подготвените картофи, които се нареждат в малък съд от огнеупорно стъкло, намазан обилно с растително масло.

Около картофите се слага издълбаната част от тях, размесена с част от плънката (ако е останала такава).

Наливат се 1 чаена чаша гореща подсолена вода и растителното масло.

Пълнените картофи се пекат в умерена фурна около 25 мин. Накрая се поръсват с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар