Коледни сладки пурички

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
25/12/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 361
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа, добавят се мека свинска мас, кисело мляко, с разбита в него сода, и бакпулвер, захар, ванилия, настъргана кора от лимон.

С вилица се разбиват добре, а с брашното се замесва средно меко тесто. Да не лепне. Разделя се на две части и всяка се точи на правоъгълна кора.

Нарязва се на ленти, а те на квадрати. Поставя се парче мармалад или нарязан локум и навиваме на пура, като краищата могат да се затворят да не изтича.

Нареждат се коледните сладки пурички в тава върху хартия и печем в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Изваждат се пуричките и ги поръсваме с пудра захар. Стават чудесни коледни сладки!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар