Прекрасна орехова торта за празник

22/12/2018
"За още по-празнично настроение сервираме вкусна орехова торта, която сами сме приготвили "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • орехи - 1 - 1/2 ч.ч. смлени
  • шоколадови пръчици. - 1 пакетче
  • галета - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за крема
  • меко масло - 125 г
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • жълтъци1 бр.
  • за сироп
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ромова есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта.

След като сме ги разбили добре, прибавяме орехите, галетата и бакпулверът. Готовата смес разделяме на две равни части.

В тавички от 22 см диаметър застиламе хартия за печене и леко намасляваме и изсипваме сместа.

Поставяме в печката и печем около 30 минути при предварително загрята фурна на 170 градуса.

След като ги извадим ги охлаждаме напълно.

През това време си правим крема. Разбиваме маслото с пудрата захар и жълтъка. Получава се пухкав крем.

И накрая си приготвяме сиропа, като смесваме водата със захарта и след като кипваме, оставяме да поври, после си прибавяме ромовата есенция.

Започваме да си сглобяваме нашата орехова торта.

Първо си сиропираме блатовете, а след това помежду им разпределяме от крема.

Най-отгоре завършваме с крем.

Украсяваме в страни със смлени орехи, а отгоре поръсваме с шоколадови пръчици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар