Фрикасе от аспержи

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
769
93
25/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и обелват, връзват се на снопче, слагат се в съд със студена вода и бавно се кипват.

След около 20 мин се прибавят няколко капки лимонов сок (оцет) и сол. Варят се до омекване.

Отрязват се главите (около 3 см), а останалата част се нарязва на кръгчета, които се слагат в средата на чинията за поднасяне.

Върху тях се подреждат главичките.

Приготвя се съвсем светъл сос бешамел от маслото, брашното, млякото (или сметаната), който се подправя на вкус със сока от лимона, черен пипер, копър, сол и ако е необходимо, се разрежда с бульона, в който са сварени аспержите.

С този сос се заливат приготвените аспержи.

Преди поднасянето се наръсват с коняк.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар