Панирани картофени кюфтета

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
789
93
25/02/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 463
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват в малко подсолена вода отцеждат се и като изстинат, се настъргват на ренде.

Прибавят се ситно нарязаният лук, две яйца, ситно нарязаният магданоз, настърганият кашкавал, подправките и сол.

Сместа се омесва добре.

От нея се оформят кюфтета, които се овалват в брашното, панират се в другите две разбити яйца и в галетата и се изпържват в силно загрятото растително масло.

Поднасят се със салата по избор.

Забележка: Картофените кюфтета може да се направят без лук и да се панират само в галета.

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар