Панирани картофени кюфтета

25/02/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак402
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват в малко подсолена вода отцеждат се и като изстинат, се настъргват на ренде.

Прибавят се ситно нарязаният лук, две яйца, ситно нарязаният магданоз, настърганият кашкавал, подправките и сол.

Сместа се омесва добре.

От нея се оформят кюфтета, които се овалват в брашното, панират се в другите две разбити яйца и в галетата и се изпържват в силно загрятото растително масло.

Поднасят се със салата по избор.

Забележка: Картофените кюфтета може да се направят без лук и да се панират само в галета.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар