Дроб сарма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Дроб сарма1 / 4
24/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Знаете ли как да си приготвите най-вкусната класическа дроб сарма? Вижте тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд.

Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите, черният пипер, ситно нарязаният джоджен и 1 - 2 чаши от бульона. След 15 - 20 минути съдът се отстранява от огъня.

Агнешкото було, предварително накиснато в хладка вода, се нарязва на парчета, в които се разпределя сместа от месото и ориза.

Сармите се нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по 1 лъжичка от размитото с вода доматено пюре и се пекат в умерена фурна.

Готовата дроб сарма се полива с разбитите яйца и киселото мляко и се запича 10 - 15 минути в по - силна фурна.

Рейтинг

4
53
47
33
20
10
Дай твоята оценка: