ezine.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Чорбаджийско плато със салати

Чорбаджийско плато със салати

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k469
Чорбаджийско плато със салати
26/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • репички - 1 връзка
  • зелена салата - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • зеле - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • маслини - 12 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • бекон - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • картофи - 200 г
  • сирене - 200 г
  • млечна салата - 240 г тип Снежанка
  • сол
  • оцет
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се изчистват и се нарязват - краставицата на ивици, доматите и яйцата на полумесеци, беконът на тънко, след което се завива на фунийки.

Зелената салата се приготвя заедно с репичките и лука, като всичко се нарязва на ситно.

Морковите се настъргват на и се смесват с тънко нарязаното зеле.

Картофите се сваряват, режат се на кубчета и им добавяме ситно нарязан преден лук.

Продуктите се овкусяват със сол, оцет и зехтин. Различните салати се подреждат в чинии и се декорират с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: