Бухти с кисело мляко и сода

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
19/12/2018
"Лесни бухти за нула време ще забъркаме, ще дойдете ли да ни помогнете с изяждането им "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 630
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставяме киселото мляко и към него добавяме содата. Оставяме на страна, за да шупне. След като е готова добавяме солта, захарта и яйцата.

Размесваме съставките. В друг съд си пресяваме брашното и си правим кладенче, в което изсипваме в него сместа и замесваме нелепнещо тесто.

Оставяме го на страна за около 20-30 минути. След това разточваме кора с дебелина около 6-8 мм. Нарязваме бухтички по желание на малки или големи форми .

След като сме готови, започваме да пържим. Пържим и от двете страни до зачервяване.

Аз ползвах фритюрник.

Готовите Бухти с кисело мляко и сода оставяме да се отцедят от мазнината и сервираме, докато са още топли.

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар