Пържоли с гъбки и кашкавал

06/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • месо - 1 кг свински бут
  • салам - 200 г мек
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава кромид, малка
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр., сварени
  • яйца - 3 белтъка
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От свинския бут отрежете 6 правоъгълни парчета, начукайте ги на тънки свински пържоли и ги изпържете.

Извадете ги и в същата мазнина изпържете до златисто ситно нарязания лук.

Прибавете наситнените гъби и задушавайте на тих огън, докато омекнат.

Свалете от огъня, добавете нарязаните на дребно салам и варени яйца, чубрицата, пипера и солта и разбъркайте готовата смес.

В намаслена тава сипете виното, наредете пържолите и сипете отгоре сместа.

Залейте с разбитите на сняг белтъци и настърган кашкавал, и печете в умерена фурна 20 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар