ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен от грах и кашкавал

Огретен от грах и кашкавал

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447840326
Огретен от грах и кашкавал1 / 3
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният грах се вари в слабо подсолена вода до омекване. Отцежда се и се изсипва в намазана с мазнина тавичка.

Добавят се ситно нарязаните домати, 1 щипка сол и растителното масло. Ястието се запича десетина минути в предварително загрята фурна, а след това се залива с паста, приготвена от яйцата и млякото, в което е размито брашното, и щипка сол.

Отгоре се разпределят малки парчета от маслото. Огретенът се пече, докато заливката хване червена коричка, наръсва се с настъргания кашкавал (или надробеното сирене) и се запича още 4 – 5 мин.

Поднася се топъл със салата според сезона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: