Задушени гъби с вино и доматен сос

13/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният лук се разрязва наполовина, а след това се нарязва на тънки филии, а гъбите – на едри парчета.

Задушават се в маслото, 3-4 с.л. гореща вода и щипка сол.

Като омекнат, се добавят доматеното пюре, размито в малко вода, виното и подправките.

Ястието се задушава още 3-4 минути на тих огън с плътно захлупен капак.

Поднася се като самостоятелно ястие с гарнитура от задушен ориз или като гарнитура към печени и задушени ястия от птици и месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар