Задушени гъби с лук

10/02/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак243
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг
  • краве масло - 90 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • лимон - ½
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се нарязват на дебели филии.

Поръсват се със сол и черен пипер и се задушават в половината от маслото.

Лукът се разрязва на половина, а след това на тънки резени (като полумесец), посолява се и се пържи до златист цвят в останалото масло.

Наръсва се с магданоз и черен пипер.

Гъбите и лукът се разпределят в чиниите и се наръсват с лимонов сок.

Задушените гъби в масло поднасяме като гарнитура за печено месо. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар