Задушени гъби с лук

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
791
94
10/02/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 219
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг
  • краве масло - 90 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • лимон - ½
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се нарязват на дебели филии.

Поръсват се със сол и черен пипер и се задушават в половината от маслото.

Лукът се разрязва на половина, а след това на тънки резени (като полумесец), посолява се и се пържи до златист цвят в останалото масло.

Наръсва се с магданоз и черен пипер.

Гъбите и лукът се разпределят в чиниите и се наръсват с лимонов сок.

Задушените гъби в масло поднасяме като гарнитура за печено месо.

Двойно емайлиран ретро тиган рустика
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойно емайлиран ретро тиган рустика
11.80 лв.
Виж ››

Винаги под ръка, с ергономична форма и удобна дръжка - този емайлиран тиган рустика е пръв помощник на домакинята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар