ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Народно ястие с гъби и лук

Народно ястие с гъби и лук

18/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Вкусотии от кухнята на баба в най-добрите български традиции"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете почистените и нарязани гъби в тенджера, в която сте сложили маслото, ситно нарязания лук и солта.

Оставете да се задушават във водата, която се отделя от тях.

Когато започнат да се запържват, ги наръсете с брашното и долейте кипяща вода, колкото е необходимо.

Поръсете със счукана чубрица и оставете гъбите да се доготвят. Сервирайте приготвените гъби в масло като мезе за вино или бира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: