Патешки дроб с винен сос

19/02/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак397
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкият дроб се нарязва на три еднакви по големина парчета и се овкусява със сол и пипер. Овалва се в брашно и се пържи в сгорещена мазнина от двете страни, докато хване кафява коричка.

Виното се кипва с портокала и захарта. Прецежда се, за да се получи хомогенен винен сос.

Ябълката се запържва леко в масло и се добавя част от соса.

С нея, соса и гроздето се гарнира патешкият дроб. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар