Кюфтета от грухана пшеница

20/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода пшеницата, като внимавате зърната да не се разпукат, отцедете и оставете да изстине.

Добавете накиснатата в топла вода и отцедена филия, настъргания лук, стрития чесън, наситнените магданоз и чушка, яйцето, чубрицата, черния пипер, кимиона и солта, омесете добре и оставете да престои в хладилника за около час.

Оформете от каймата зеленчукови кюфтета, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в в олиото.

Поднесете кюфтетата със сос, приготвен от от разбитото кисело мляко, настъргания лук и сол. Може да добавите към млечния сос и лъжичка горчица. Кисели краставички също са подходяща гарнитура към тези Кюфтета от грухана пшеница.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар