Руло със зеле и кайма

10/06/2019
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, единия жълтък, солта, захарта, олиото и вода – 100 мл се замесва тесто. Оставя се за 30 минути.

Празът се нарязва на ситно и заедно с каймата се запържва в разтопеното масло. Добавя се майораната, кърито, бульонът и зелето и се задушават 15 минути.

Тестото се разточва на посипана с брашно кърпа на тънък пласт. Намазва се с масло и се посипва с галетата.

Пълнежът се разнася, навива се солено руло, отгоре се намазва с жълтък и мляко. По желание се поръсва с мак. Пече се 45 минути при 200 градуса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар