Тиквен пудинг

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
186
20/02/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и надробена тиква се залива с прясното мляко и ври с портокаловата кора за аромат. Отцежда се и млякото се отделя.

Към тиквата се прибавя 40 грама масло и се оставя на огъня до сгъстяване. Поръсва се с пипер и сол.

В тиган се разтопява 40 грама масло и към него с разбъркване се прибавя брашното и половината от отделеното след варенето мляко, като се внимава сместа да е гладка.

Към нея се прибавя тиквеното пюре, смесва се кашкавала и жълтъците, индийското орехче, джинджифила и галетата.

Форма за кекс се намазва с олио, поръсва се с брашно и в нея се изсипва сместа. Слага се да се пече във фурната на водна баня и на 180 градуса за около час.

После се оставя за 5 минути да поизстине и се премества от формата в поднос.

Професионална преса за зеленчуци-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална преса за зеленчуци
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има преса за зеленчуци, защото пухкавите пюрета са чудесно гарнитура и не само. Използвайте професионалната преса за зеленчуци за картофи, тиква или други кореноплодни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар