Гъши дроб с препечени филии

19/12/2018
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак601
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • гъши дроб - 6 парчета (по 80 г) пресен
  • хляб - 6 филийки ръжен
  • грейпфрут - 2 броя
  • зелен чесън
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • индийско орехче - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата грейпфрут се разпределят по 6 чинии. Филийките ръжен хляб се слагат за няколко минути на скара и се оставят на топло.

Парчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка.

Във всяка чиния най–отдолу се нарежда препечена филийка, върху нея се слага парчето прясно изпържен дроб, поръсва се със сол, черен пипер и малко индийско орехче.

Украсява се със зеления чесън.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар