Зелеви сарми с кестени

07/06/2019
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене100 мин.
  • Общо160 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолените кестени се подреждат в намазана с олио тава. Добавят се захарта и стръка целина. Заливат се с вода и се пекат 25 минути под фолио. Коренът целина се наситнява и се третира по същия начин (но без захарта) в друга тава.

Зелето се бланшира за 4 минути и листата ѝ се отделят, като всяко се посолява. Лукът и чесънът се наситняват. ¼ от лука и чесънът се запържват 5 минути в 1 супена лъжица масло.

Прибавят се ½ от кестените (пасирани) и корена целина, разбитата сметана, сол и черен пипер. Сместа се използва за основна плънка, но във всички зелеви сарми се слагат и цели кестени, и от остатъка корен от целина. Сармите се варят 30 минути.

Останалото масло се разтопява в дълбок съд и в него се задушават настърганите моркови, останалият лук, мащерката и дафиновия лист. Залива се с виното и се оставят на котлона докато то изври наполовина. Сармите се сервират със соса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар