Зелеви сарми с кестени

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
07/06/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Посолените кестени се подреждат в намазана с олио тава. Добавят се захарта и стръка целина. Заливат се с вода и се пекат 25 минути под фолио. Коренът целина се наситнява и се третира по същия начин (но без захарта) в друга тава.

Зелето се бланшира за 4 минути и листата ѝ се отделят, като всяко се посолява. Лукът и чесънът се наситняват. ¼ от лука и чесънът се запържват 5 минути в 1 супена лъжица масло.

Прибавят се ½ от кестените (пасирани) и корена целина, разбитата сметана, сол и черен пипер. Сместа се използва за основна плънка, но във всички зелеви сарми се слагат и цели кестени, и от остатъка корен от целина. Сармите се варят 30 минути.

Останалото масло се разтопява в дълбок съд и в него се задушават настърганите моркови, останалият лук, мащерката и дафиновия лист. Залива се с виното и се оставят на котлона докато то изври наполовина. Сармите се сервират със соса.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар