Руло от пуйка със зеленчукова плънка

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
10/06/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват, лукът на ситно. Тиквичките и зеленият лук се запържват в маслото. Добавя се хлябът на късчета. Подправят се мащерка, добавят се солта, жълтъците и пиперът.

Фурната се загрява на 200 градуса. Върху пуешкото месо се сипва зеленчуковата смес. Соленото руло се навива и скрепва.

Рулото се запържва в олиото и се слага в тава заедно със стария лук, морковите, целината, бульонът и мащерката – 1 ч.л. пече се във фурната 70 минути. Периодически се полива със сока от тавата.

От зеленчуците и сока от печеното се прави зеленчуково пюре, добавя му се сметаната сол и черен пипер.

Месото се сервира с този сос и пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар