Печено пуешко с гъби и топено сирене

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
05/06/2019
"Вкусно и лесно - следвайте рецептата за максимално добър резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 600 г, гърди
  • гъби - 200 г печурки
  • пушено сирене - 100 г
  • масло - 125 г краве
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте с половината разтопено масло нарязаното на тънки филийки пуешко месо, поръсете с черния пипер и солта и сложете в хладилника.

След 2 часа поставете филийките месо върху фолио, полейте с виното, загънете и изпечете във фурната.

Махнете фолиото и залейте месото със задушените в останалото масло ситно нарязани гъби и наръсете с черен пипер.

Наредете върху гъбите тънки филийки пушено сирене и върнете във фурната, докато сиренето започне да се топи.

Поръсете готовото ястие с червения пипер и сервирайте с туршия или картофено пюре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар