Целоварки мезе

05/06/2019
"Целоварките за традиционно ястие от Разложкия край, които са наречени са така, защото цвеклото се вари цяло."
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото запържете брашното, счуканите скилидки чесън и червения пипер, добавете виното и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Залейте с получения сос нарязаното на хапки цвекло, оставете го да се охлади за няколко часа, за да поеме аромата на соса.

Сервирайте мезето студено.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар