Език със сос

ЛораЛораНовак
28/01/2010
"Рецепта за ценители и хубаво вино"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 867
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измития език сложете в тенджерата под налягане, залейте с вода до половината, прибавете подправките и едро нарязаните зеленчуци. Щом заври, оберете пяната, посолете, затворете плътно капака и варете около 40 мин.

Извадете езика, потопете го в студена вода и го обелете.

Залейте нарязания на тънки филийки език с горещ бульон и дръжте на топло.

Разтопете маслото, прибавете брашното, разбъркайте добре и постепенно налейте млякото.

Варете 3 - 4 мин. Сложете горчицата, сол, черен пипер и малко съвсем ситно нарязан естрагон.

Разбийте жълтъците с лимоновия сок. Като бъркате непрекъснато, прибавете топлия сос към жълтъците.

Залейте езика със соса или го поднесете в отделен съд.

Рейтинг

5 3
4 2
3 6
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Шабан
Шабан
23.04.2014 14:10
Напълни ми се устата със слюнка!!!
2
0