Чийзкейк с праскови и извара

06/06/2019
"В сърцето винаги има място за още едно парче чийзкейк с праскови и извара, каквото и да твърди стомахът ви "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо849
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се правят на трохи и се смесват със захарта и разтопеното масло. Сместа се разбива добре с вилица, докато стане хомогенна.

С нея се покрива дъното на тортена форма за печене, като се натиска плътно с шпатула, за да се получи компактност.

Блатът се изпича в предварително загрята фурна на 180 градуса – трябва да стане хрупкав.

Прасковите се обелват, една от тях се запазва цяла, а останалите се нарязват на дребни парченца. Те се разбиват с пасатор, заедно с яйцата, изварата и захарта, докато сместа стане мека и маслена.

Тортената форма за печене се допълва (върху блата) с крема от праскови и тортата се запича отново 15 минути. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.

Бадемите се нарязват на филийки и се запичат. Отделената цяла праскова се нарязва на тънки филийки и тортата се украсява с тях и с бадемите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар